TRÆNINGSHÆFTER

Superkræfter i dansk

DANSK, MELLEMTRIN

SPROGHELTENE

Det skal være sjovt at lære, træne og undervise i stavning og grammatik! I hæfterne skal eleverne løse motiverende og undersøgende opgaver, og til hvert emne følger en lille video om Sprogheltene, der passer til emnet.

Bemærk, at hvert hæfte har sin egen afrundede historie. Det er altså ikke nødvendigt for eleverne at løse alle hæfterne i kronologisk rækkefølge.

TRÆNINGSHÆFTER

DR. FLADPANDE SLÅR TIL

TRÆNINGSHÆFTE TIL 3. KLASSE

Stavning og grammatik
Indskoling, mellemtrin
80 sider med forklaringer, øvelser og animerede videoer
Didaktiske overvejelser, ekstraøvelser, diktater mv. i lærerguide

Første hæfte i Sprogheltene. Eleverne skal arbejde med grundlæggende staveregler og simpel grammatik. Hæftet indeholder staveforløb om vokaler, konsonanter og stavelser, typiske drillevokaler, dobbeltkonsonanter, konsonantklynger, stumme bogstaver og højfrekvente ord (120 ord). Eleverne stifter desuden bekendtskab med ordklasser som navneord, egennavne, udsagnsord, talord og tillægsord. I arbejdet med ordklasserne er der fokus på elementær grammatik, lydnære eller næsten-lydrette, regelmæssige ord og bøjninger. Endelig kan eleverne arbejde med synonymer og antonymer, hvad en sætning egentlig er, og hvornår man skal sætte punktum.

Eleverne stifter bekendtskab med universet, heltene og superskurken Dr. Fladpande. Superheltenes superkræfter afspejler den ordklasse, de repræsenterer, og det kan være en sjov og visuel måde for eleverne at genkende og skelne mellem ordklasserne.

Eleverne kan låse op for små animerede videofortællinger ved at løse de sproglige opgaver. I dette hæfte skal Dr. Fladpande bekæmpes. Historien om heltene kan være med til at gøre det sjovere og mere motiverende at arbejde med grammatikken, men eleverne skal også arbejde med tekster i andre relevante emner og temaer som rollespil, dyr, youtubere og meget mere.

Køb som skoleKøb som privat

ANTISPROGSFORMULAREN

TRÆNINGSHÆFTE TIL 4. KLASSE

Stavning og grammatik
Mellemtrin
80 sider med forklaringer, øvelser og animerede videoer
Didaktiske overvejelser, ekstraøvelser, diktater mv. i lærerguide

I "Antisprogsformularen" møder Sprogheltene nye udfordringer! 

Eleverne skal løse opgaver om stavning og grammatik målrettet 4. klasse. Der repeteres grundlæggende staveregler samt drillevokaler, dobbeltkonsonanter og drilske konsonantlyde. I træningshæftet skal eleverne også stifte bekendtskab med bøjningsmorfemer, og de skal arbejde med bøjning af navneord, tillægsord og udsagnsord. Eleverne skal også arbejde med andre relevante ordklasser som stedord, bindeord og forholdsord, og så skal de stifte bekendtskab med grundlæggende sætningsanalyse i form af grundled og udsagnsled samt en simpel introduktion til kommatering.

Uheldigvis får skurke fat i den mystiske og sagnomspundne antisprogsformular, der efter sigende er i stand til at opløse al sprog og grammatik! Eleverne må sammen med heltene forsøge at overvinde skurkene, så antisprogsformularen aldrig kan falde i de forkerte hænder igen!

bestil som skolebestil som privat

CY-BJØRK OG ROBOTTERNE

TRÆNINGSHÆFTE TIL 5. KLASSE

Stavning og grammatik
Indskoling, mellemtrin
80 sider med forklaringer, øvelser og animerede videoer
Didaktiske overvejelser, ekstraøvelser, diktater mv. i lærerguide

Sprogheltene sættes atter på prøve i "Cy-Bjørk og robotterne". En ondsindet borgmester har med avanceret teknologi lagt Nørre Neksus i et jerngreb.

Eleverne skal løse opgaver om stavning og grammatik målrettet 5. klasse. Der repeteres grundlæggende staveregler, og eleverne skal arbejde morfemer og relevante ordklasser som navneord, tillægsord, udsagnsord, stedord, tillægsord og bindeord. Endelig skal eleverne i træningshæftet arbejde med sætningsanalyse (grundled og udsagnsled) samt tegnsætning (herunder kommatering).

Træningshæftets øvelser er baseret på et moderne, funktionelt sprogsyn med opgaver inden for emner som kunstig intelligens, rollespil og sport. For at gøre arbejdet med hæftet motiverende for eleverne, låser de desuden op for små videoer undervejs, der fortæller historien om Sprogheltenes kamp mod borgmesteren.

KOMMER SNART

"Eleverne er meget begejstrede for universet og synes, det er sjovt at arbejde med grammatik på den måde."

Anne
Strandvejsskolen

"Min klasse er foreløbig fanget af træningshæftet og af historien om Sprogheltene, så det tyder godt!"

Anita
Grønnevang Skole

"Det er egentlig bare grammatikopgaver, men pakket ind i et superheltunivers, og børnene er helt vilde med det."

indskolingsglimt

Sprogheltene

Sjove træningshæfter til dansk stavning og grammatik.
besøg sprogheltene.dk